Property transformation meets approval

Henley on Thames, Oxfordshire

These dramatic before and after images show the proposed complete transformation of this dated three bedroomed property in Henley-on-Thames, for which we have successfully achieved planning permission.

The original 1970’s home was tired in appearance, the entrance was uninspiring, and the old lean-to at the side of the house was no longer fit for purpose.

Our design concept was to add a single storey, front and side timber-clad extension to provide a more welcoming entrance and a more practical, integral garage. The scheme included a covered canopy entrance integrated within the extension, a large front aspect window with window seat, and a contemporary flush, hidden door to the garage.

Our intention was not only to add new space but to also inject new life into the appearance of the property with the complete transformation of the existing building.  The incorporation of vertical Accoya timber cladding to the extension will add a warmth to the aesthetic while the proposed white render over the existing brickwork will lighten and uplift the external appearance completely.  The existing dormer window will also be clad in the same vertical Accoya timber as the extension, bringing unity to the building as a whole.

Finishing touches, including the re-roofing of the property and new aluminium casement windows and doors throughout, will all together bring this home into the 21st Century and give a contemporary, modern aesthetic to what was a tired, outdated property.

The approval included commendation from the planners on the design and quality of the proposed development, in its highly visible public vantage point.

pause
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right