1. eh-01-tait-architects-egremont-house-reading-contemporary-brick-two-storey-extension
  2. eh-02-tait-architects-egremont-house-reading-contemporary-brick-two-storey-extension-site-plan
  3. eh-03-tait-architects-egremont-house-reading-contemporary-brick-two-storey-extension-floor-plan
  4. eh-04-tait-architects-egremont-house-reading-contemporary-brick-two-storey-extension-floor-plan
pause
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

EGREMONT HOUSE

Contemporary Two-Storey Extension, Reading

OVERVIEW

The extension was for an additional floor above the existing garage to provide a further en-suite bedroom. The extension transformed the appearance of the property, giving it a more contemporary feel.

The treatment of glazing is the main feature of design to allow for generous amounts natural light. The full height glazing wraps around the vaulted ceilings and attention to details such as concealed gutters subtly upgrade the building’s appearance.

A sympathetic yet modern design was accomplished by utilising existing materials, such as brick and tile, but configured in a striking and modern way. A new triangular chimney created a feature fireplace in the existing part of the house while echoing the forms of the other new elements.

3D modelling was applied to describe the design rationale to local planning authority.

If you have a project in mind, please get in touch using the form below.